Musik

Maniacs, fra venstre: Carsten Lyng, mig selv, Ole Prehn og Niels Christian Clausen.


Forsiden til flyeren for "Helle for Lykke".


Fra venstre Kim Menzer, Bo Thrige Andersen, Karsten Vogel, mig selv og Ole Fick.

Foto: Susanne Mertz

Musik


1964:

Medvirkede i jazz-orkesteret Ragamuffins Ragmen. Instrument; clarinet og fløjte.


1965:

Dannede R&B-gruppen Maniacs og skiftede instrument til bas.

Orkestret vandt i 1967 Kbh-mesterskabet i Pop-musik foran 84 andre deltagende bands. Sejren gav indspilning for EMI, som blev udnævnt blandt de bedste danske 60`er R&B-plader (citat: Dansk Rock, politiken`s forlag).


1968:

Dannede gruppen Day of Phoenix, indsp. "Tell Me" (Sonet), "Wide Open N-Way" (Sonet) og lavede musik til, og spillede med i filmen ”Helle for Lykke”, med en perlerække af danske skuespillere: Karl Stegger, Kirsten Walther, Axel Strøby, Lily Broberg, Erik Wedersøe m.fl. Orkesteret var en af de første progressive danske rockgrupper, som vakte opmærksomhed uden for landets grænser. (Dansk Rock, politiken`s forlag).


1969:

Blev medlem af Burnin red Ivanhoe og turnerede bl.a. i Norge, Sverige, Finland, Vesttyskland og England, hvor gruppen havde stor succes. Orkestret indspillede mange plader og musik til flere film. 


1972:

Bassist i Secret Oyster. Gruppen var konstant på vejene, indspillede plader og lavede bl.a. musik til Flemming Flindts ”Vidunderlige Kælling”, der opførtes på Det Ny Teater.


1975:

Turnerede i Holland, Frankrig og England, som opvarmning for Captain Beefheart Modtog i nov. Wilhelm Hansens mindelegat.


1976:

Indspillede musik til en ny Flindt-ballet ”Striptease”, som dog aldrig blev opført.

Secret Oyster: turnerede med Herbie Hancock`s gr. I Mellemeuropa og England i Juli - og Aug.-Sept, i Vesttyskland. Spillede sin sidste koncert 17.12.77 på Ladyland.


1977:

Medvirkede i Teatergruppen Solvognen`s stykke Soldaterkammerater på Christiania og indtrådte samme år i Kim Larsen`s band Starfuckers. Bandet indspillede den legendariske LP ” Vogt dem for efterligninger”, og samme band blev brugt ved indspildningen af Stig Møller's vel nok bedste plade ”Til Dig” med Larsen som producer, korsanger og guitarist, og Ken Gudman på trommer.


1978:

Medvirkede i Stig Møller Band, Starfuckers, Tommy Bas Band (der indspillede plade for EMI), indtrådte i Lone Kellerman Band, der indsp. ”Fod under eget Bord” i 1981 og turnerede bl.a. i Norge og Sverige.


1981-87:

Aalborgtiden hvor jeg spillede med de absolut bedste musikere fra byen:

Chili, Champions, Rock-maskinen, Malthe & Co., Treoén, Colours of Blue, Lili Band.

Etablerede Lone Kellerman Blues-Band med base i Ålborg og turnerede i hele Skandinavien og mindeværdige koncerter bl.a. på Skråen, hvor Malthe og Lone sang duet.


1987:

-blev jeg kontaktet af Johnny Madsen som havde fyret sin rytmegruppe efter at have indspillet en plade, der hed ”Chinatown, Yellow Moon og den sorte fugl”. Han skulle bruge en bassist til turnéen - her kom jeg til at spille sammen med den dengang meget unge trommeslager Michael Friis, som spillede intet mindre end genialt.

Madsens plade solgte ikke så godt, den var udkommet på et selskab, der kaldte sig ”Pusher Records”. Ud over navnet bestod selskabet ikke af andet end et SE-nummer. Jeg formidlede kontakten til Jan Degner, der havde booket Secret Oyster i en periode, han var nu direktør på ”PladeCompagniet” og gav os 14 dage i ”Genlyd” til at indspille en ny plade.


1988:

Kom pladen ”Udenfor sæsonen” ud og efter et spot i TV-avisen en Søndag aften, var ”Johnny Madsen Band” brudt igennem.

Store Festivals, Midtfyn, Skanderborg, Skagen, Grøn Koncert, Halballer, Femøren og Plænen i Tivoli, det ville ingen ende tage og kulminerede med en Grammy i KB-hallen for ”bedste nye Band”.


1989:

Kom ” Nattegn”, også på PladeCompagniet, og turbussen kørte de næste 2 år i fast rutefart landet tyndt.

Trak mig I 1991 ud af bandet.


1992:

Startede jeg med Michael Friis og Marianne Dollerup, bandet ”Dolly Blue”, et orkester, der med rødder i bluesmusikken, skulle forsøge at fusionere elementer fra jazz og worldmusik til et udtryk, der kunne bruges på den danske klub og festivalscene. Dan Turell skrev tekster og andre gamle venner bidrog også med materiale, men bandet formåede ikke at lave ”Hittet”, og vi måtte smide håndklædet ind efter et par år.


Videre op gennem 90érne spillede jeg en del afløsning - var i nogle år fast medlem af "Strawberry Fields" et Beatles kopiband - hjalp en folkesanger i gang, vi dannede "Nordfolk" sammen, og han fortsatte senere under eget navn : "Nørdmølle".

Her godt 30 år senere er Secret Oyster's LP'er blevet remasteret og genudgivet i bl.a. USA med meget fine anmeldelser.


I 2010 dannede trommeslageren Michael Friis og jeg bandet  Monky Funks ' sammen med guitaristen Michael Sprøgel og sangeren Mikael Toldbod - Bandet blev dannet ud fra en fælles kærlighed til RHCP's musik

og et ønske om at spille 'Af de rigtige grunde ' -